Biffy Clyro ja Dizzee Rascal saapuu Ruisrockiin

Turun Ruissalossa 5.-7. heinäkuuta juhlittava Ruisrock on saanut kattaukseensa kaksi brittisuosikkia, sunnuntaina stadionluokan rock-paahtoa tarjoaa skottitrio Biffy Clyro ja lauantaille on kiinnitetty drum & bassista, hip hopista ja dancehallista ammentavan grime-tyylin pioneeri Dizzee Rascal.

Biffy Clyro on varmasti alkuvuoden puhutuin rock-yhtye. Lähes 20 vuotta ahkerasti klubeja kiertänyt ja nimekkäitä tähtiä lämmitellyt yhtye kerää nyt työnsä hedelmää; bändi nappasi tammikuussa ilmestyneellä ”Opposites”-albumillaan ensimmäisen ykkössijansa Brittien albumilistalla. Yhtyeen kuudes albumi ylitti samalla alkaneen vuoden myyntiennätykset myyden enemmän kuin listan seuraavat neljä levyä yhteensä. Biffy Clyro on myös Suomessa suositumpi kuin koskaan nousten useiden kovien nimien ohi albumilistan kolmoseksi.

Ghanalaistaustainen lontoolaisräppäri Dizzee Rascal nousi maailmanlaajuiseen suosioon jo esikoisalbumillaan ”Boy In Da Corner”, joka sai myös arvostetun Mercury Prize -palkinnon. Sittemmin useasti palkittu artisti on tuonut tanssittavat grime- ja bassline-tyylit tutuksi listahiteillään myös suuremmalle yleisölle. Artistin menestynein albumi on viimeisin, vuonna 2009 ilmestynyt platinaa myynyt ”Tongue n’ Cheek”-pitkäsoitto, joka sisälsi listaykkössinglet “Dance wiv Me”, “Bonkers”, “Holiday” ja “Dirtee Disco”.

Ruisrockin kaikki lipputyypit ovat myynnissä Tiketissä ja Lippupisteessä. Festivaalin kolmen päivän liput maksavat 120 euroa, kahden päivän liput 105 euroa ja yhden päivän liput 75 euroa sekä mahdolliset toimituskulut myyntipisteistä. Festivaalin VIP-liput ovat myynnissä ainoastaan Tiketissä. Jokaisesta lipputyypistä on myös myynnissä Saaristomeri-tukilippu, jonka ostamalla asiakas voi lahjoittaa kolme euroa vesien suojelemiseen Saaristomeren Suojelurahastolle (Rahankeräyslupa nro 2020/2012/3159).