Ben Granfelt viettää viiskymppisiä On the Rocksissa

Muun muassa Leningrad Cowboysin, Guitar Slingersin ja Los Bastardos Finlandesesin riveissä nähty kitaristi Ben Granfelt viettää ensi torstaina 50-vuotisjuhliaan Helsingissä. On The Rocksiin kerääntyy roima joukko Granfeltin muusikkotuttavia, niin lavalle kuin baarinkin puolelle, nostamaan maljaa Benin kunniaksi.

Benin ura musiikin parissa alkoi miehen ensimmäisestä työpaikasta, helsinkiläisestä Kitarapajasta, josta Muta Manninen bongasi miekkosen mukaan Gringos Locos -yhtyeeseen.

“Olen onnelinen siitä, että olen saannut kiertää mailmaa kitara kädessä tekemässä just sitä mitä 11-vuotiana päätin että haluan tehdä… Vanhempieni kauhuksi! Onneksi kauhu muuttui tueksi ja ylpeydeksi vuosien kuluessa”, hän naurahtaa.

Puolivuosisataisen juhliminen on odotuksen arvoinen asia, mutta samalla hieman omituinen olotila itse juhlakalulle.

“Ai näinkö nopeasti tämä 50 vuotta meni, enpä huomannutkaan! Onneksi se meni täysillä soittaessa melkein koko ajan. Olen tavannut ja saanut huikean määrän kavereita ja hyviä soittajia ympärilleni. Pari huonompaakin jaksoa elämässä on ollut, mut just sen takia nyt tuntuu tosi hyvälle – sekä soittaminen että muutkin asiat,” hän lisää.

Musiikin parissa vietetyistä ajoista kohokohdiksi nousevat esimerkiksi Leningrad Cowboysien kanssa Saksassa vietetyt ajat ja Guitar Slingersin 90-luvun huippuvuodet.

Ben Granfelt siirtyi tekemään myös soolouraa 90-luvun puolivälissä. Ensimmäinen soololevy julkaistiin vuonna 1994. Nyt noita levyjä on takana jo kymmenen ja lisää on tulossa. Vuosituhannen vaihteessa Lynyrd Skynyrdin kanssa tehdyt kiertueet Saksassa poikivat lopulta myös kiinnityksen Wishbone Ash -yhtyeeseen. Los Bastardos Finlandeses -kokoonpanon viimeisin albumi Day of the Dead julkaistiin tänä keväänä.

Ben itse summaa muusikkona tähän asti vietetyt vuodet rehellisesti pilke silmäkulmassa:

“Voin rehellisesti myöntää, että en muista kaikkea, sen verran HAUSKAA oli!”

KEIKKA
13.6. On the Rocks, Helsinki.
Esiintymässä mm. Ben Granfelt Band, Almost Gringos, Ex Cowboys, Los Bastardos Finlandeses ja Guitar Slingers.