Bauhausin 35-vuotiskiertue on vaarassa peruuntua – Peter Murphy kieltää kolaroineensa, paikaltapakenemisensa ja metamfetamiinin hallussapitosyytökset, mutta joutui yllättäen uudelleen pidätetyksi toisesta kolaroinnista ja vamman aiheuttamisesta

Goottijumalalla otti nyt ohraleipä ja Bela Lugosi on todellakin kuollut. Brittiläisen post-punk-yhtye Bauhausin keulahahmo Peter Murphy on pidätetty  lauantaina 16.3. Yhdysvalloissa, Kalifornian Glendalessa. Syy tähän on huumausaineiden vaikutuksen alaisena ajaminen, henkilöautolla kolarointi, tapahtumapaikalta pakeneminen ja metamfetamiinin hallussapito.

Murphy kolaroi lauantai-aamupäivällä liikenteessä Mercedes-merkkistä autoa paeten tämän jälkeen onnettomuuspaikalta. Murphyn kolaroiman auton kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa. Aktiivinen ja valveutunut kansalaistoiminta pelasti kuitenkin goottijumalan aiheuttamasta lisää vahinkoa liikenteessä. Yksi kolarin silminnäkijä otti kuvan Murphyn auton rekisterikilvestä ja soitti välittömästi poliisille tapahtuneesta. Toinen tapahtumaan sotkeutunut, reipas ja kuuliainen kansalainen lähti puolestaan jäljittämään ilmeisestikin ainepäissään kaasutellutta Murphya onnistuen lopulta tukkimaan tältä ajotien ennen poliisien paikalle saapumista.

Kiinnioton jälkeen hämmentyneen oloinen post-punk-legenda saateltiin virkavallan toimesta poliisiautoon, missä hän oli poliisin tiedotteen mukaan sekava, pelokas, ja väitti kaikkeen tapahtuneeseen syyksi aikaeroväsymystä. Lisäksi poliisit löysivät partioautostaan pussillisen metamfetamiinia, minkä he epäilevät kuuluneen Murphylle ja että minkä hän olisi jättänyt autoon saattaakseen hänet pidättäneet poliisit kiperään tilanteeseen.

Murphy itse väitti, ettei ollut juonut koko päivänä alkoholia, vaan että normaaleiden, reseptillä Murphylle määrättyjen mielialalääkkeiden voimalla hän suoriutui kaikesta tästä edelläkuvatusta. Promilleja Murphyn verestä oli myöskään lopulta löydetty kiellettyä määrää. Nykyään Turkissa asusteleva Murphy on tällä hetkellä maastapoistumiskiellossa, koska paikallinen tuomari totesi hänet ensimmäisen toilailunsa jälkeen lentokoneen matkustajana lentoriskiksi.

Tosi kovat oli bileensä näemmä…

Murphy on toki entuudestaan tuttu sekavasta käyttäytymisestään ja mielenterveysongelmistaan. Lauantainen insidentti sattui Bauhausin kannalta tosin mahdollisimman ikävään saumaan, koska yhtyeen kaksi klassikkopitkäsoittoa In The Flat Land ja Mask julkaistiin vastikään re-masteroituina uusiopainoksina 4AD -levy-yhtiön toimesta.

Goottipioneerin normaalia synkempi viikonloppu aiheutti meille synkistelyrockin diggareille myöskin sen epävarmuustekijän, että Murphyn Bauhausin 35-vuotisjuhlakiertue, mikä pitää sisällään myös kesäkuun 12. päiväksi bookatun Tavastian keikan, on vaarassa peruuntua miehen sekoilujen takia.

Murphy päästettiin myös vapaalle jalalle 500 000$ takuita vastaan. Kuitenkin, tuolloin jo aiemmin viikolla vapaalle jalalle päästetty Murphy pidätettiin taas uudelleen keskiviikkona 20.3. epäiltynä toisenkin auto-onnettomuuden ja vamman aiheuttamisesta liikenteessä. Tämä jälkimmäinen insidentti oli lehdistötietojen mukaan sattunut goottijumalan pakomatkalla Glendalesta Los Angelesiin.

21.3. Murphy ei suinkaan mennyt omaan oikeudenkäyntiinsä, vaan toimitti asianajajansa kautta oikeudelle selvityksen, missä hän kieltää täysin syyllistyneensä yhtään mihinkään syytöksiä vastaaviin rikkomuksiin: kolarointiin, päihtyneenä ajamiseen tai huumausainerikkomukseen. Los Angelesissa tuomari määräsi Murphyn kuitenkin totaaliseen autolla-ajokieltoon. Lausunnossaan Murphy kertoi aikovansa toteuttaa suunnitellun Bauhausin 35-vuotiskiertueen kaikista vastoinkäymisistä huolimatta.

Mustahuulet, kaivetaanpa nyt sitten kupeitamme, että Peter-setä saadaan turvassa koneeseen, kunnon hoitoon ja lopulta kesäkuussa Tavastialle luomaan oikein pimeä tunnelma. Siltä kesäillalta saattaa kaiken tämän informaation jälkeen odottaa kylläkin ihan mitä vaan. Toisaalta, mistäpä näistä tietää, olisiko tämäkin vain yksi Bauhausin juhlakiertuetta lisää boostaava markkinointikikka…

Ajatuksena kaikkien Murphyn sekoilujen absurdiudesta heräsi, että aiheesta voisi jo aivan hyvin kehittää oman Grand Theft Bauhaus -Leeds and Glendale-chapters-konsolipelin, missä voisi liikkua Peterillä, vetää viinaa, mielialalääkkeitä ja metamfetamiinia mielin määrin, jättää skoudet kuseen omien metafetamiinipussiensa kanssa ja tehdä syyntakeettomana käytännössä mitä vaan holtitonta, tulla pidätetyksi, päästä vapaaksi, heittää keikkoja jos siihen kykenee ja jaksaa, ja hypätä taas auton rattiin uudestaan vailla minkäänlaista vastuuta tai omantunnontuskia yhtään mistään. Soundtrackinä GTB:llä olisi pelkkää Dali`s Caria ja Bauhausia, totta kai. Tämä peli voisi myynnillään boostata ja rahoittaa niin Peterin hoitojaksoja kuin myös vauhdittaa Bauhausin levy- ja kiertueen lipunmyyntiä. No joo…surullinen juttuhan tämä on kaikin puolin. Mitähän helvettiä tästä vielä tullaan kuulemaan…