Balkanilaista “viiksidiskoa” veivaava Dubioza Kolektiv saapuu Kutoselle

Riehakkaista keikoistaan tunnettu bosnialaisyhtye Dubioza Kolektiv saapuu tanssittamaan suomalaisyleisöä Helsinkiin Kuudennelle Linjalle keskiviikkona 2. marraskuuta. Tapahtuman liput ovat nyt myynnissä Tiketissä.

Vuonna 2003 perustettu Dubioza Kolektiv soittaa balkanilaista ”viiksidiskoa”, jota yhtye maustaa ska:lla, reggaella, hiphopilla ja etno-punkilla. Uransa aikana lukemattomia kertoja ympäri maailmaa kiertänyttä kollektiivia on verrattu erityisesti Gogol Bordelloon ja Manu Chaoon, joka myös vierailee bändin uusimmalla levyllä. Viime talvena julkaistu ”Happy Machine” -albumi on ladattavissa ilmaiseksi yhtyeen nettisivuilla www.dubioza.org.

Uransa aikana seitsemän albumia julkaissut Dubioza Kolektiv on palkittu esimerkiksi MTV European Music Awardseissa ”Best Adria Act” -arvonimellä sekä useita kertoja kotimaansa Bosnian Grammy- ja Emma-gaaloja vastaavassa tilaisuudessa vuoden yhtyeenä ja parhaista levyistä. Ison live-bändin kokoonpanolla keikkaileva Dubioza Kolektiv nähtiin viime viikonloppuna Berliinissä Lollapalooza-festivaalien päälavalla ennen Kings of Leonia.

Illan avaa kotimainen St. Rasta, joka soittaa Dubioza Kolektivin tavoin balkan-vakutteista ska:ta, reggaeta ja räppiä.

KEIKKA
Ke 2.11.2016 Helsinki, Kuudes Linja +St. Rasta

LIPUT
– ennakkoon Tiketistä alk. 15,50 EUR
– ovelta 16 EUR