Avoin koodi on rantautunut huonekaluihinkin

Opendesk on varsin mielenkiintoinen konsepti. Kyseessä on periaatteessa avoimen lähdekoodin huonekaluversio. He itse kutsuvat tuota Open Making -termillä ja idea on yksinkertainen. Opendeskin sivuilta voi ladata esimerkiksi valmiit CNC-kaavat, 3D-tulostusmallit tai laserleikkausohjeet. Voit siis itse työstää ohjeilla esimerkiksi huonekaluja tai jos sinulla ei sattumalta ole kotona omaa CNC-jyrsintä (toki kaikiltahan tuollainen kotoa nykyään löytyy, eikö), niin voit mennä paikallisen jyrsijän puheille valmiiden ohjeiden kanssa.

Sivuilta löytyy ohjeita erinäisiin huonekaluihin. Enimmäkseen on keskitytty toimistohuonekaluihin, mutta kyllä esimerkiksi tämän pöydän voisi ihan hyvin ruokapöydäksikin ottaa.

opendesk_tableCreative Commons -lisenssillä varustettuja ohjeita saa toki muokata itse (CC-lisenssi sallii sen de facto) ja modaukset suositellaan jaettavaksi Opendeskin yhteisölle. Ohjeita saa käyttää jopa kaupallisiin tarkoituksiin, joten kyseessä on ihan puhtaasti avointa koodia vastaava systeemi.