Avantgardistista elektronista musiikkia tekevä James Ferraro saapuu Korjaamolle

Avantgardistista elektronista musiikkia tekevä yhdysvaltalaisartisti James Ferraro esiintyy Korjaamon vintillä torstaina 7. marraskuuta. Vaihtoehtoisesta teknosta ja modernista hip hopista musiikkinsa rakentava Ferraro saapuu Helsinkiin tuoreimman Cold-albuminsa tiimoilta.

Arvostetun englantilaisen The Wire -musiikkilehden toimittajat valitsivat vuoden 201 parhaaksi levyksi James Ferraron modernia elämäntyyliä ja mediaa tarkkailevan Far Side Virtual -pitkäsoiton. Valinta nosti Ferraron yhdeksi vaihtoehtomusiikin puhutuimmista artisteista, ja vierailua Suomeen on sen jälkeen odotettu.

James Ferraro on julkaissut musiikkia monilla eri taiteilijanimillä ja toiminut toisena osapuolena kalifornialaisduo The Skatersissä. Ferraro on tehnyt myös yhteistyötä artistien kuten Oneothrix Point Never ja Laurel Halon kanssa.

Toinen illan artisteista, vähintäänkin yhtä värikäs Jaakko Eino Kalevi esiintyy viime kesän Turku Modernissa debyyttikeikkansa tehneen Prisma-kokoonpanon kanssa. Omaehtoista elektronista lofi-musiikkia soittava JEKSiä voidaan pitää samanlaisena modernin ajan artistina kuin Ferraroa. Jaakko Eino Kalevin katalogista löytyy hyppäyksiä niin dubin, jatsin kuin iskelmänkin puolelle, ja Prismassa hän esittelee oman näkemyksensä tekno-musiikista.

James Ferraro (US) ja Prisma Korjaamon vintillä (Töölönkatu 51) torstaina 7.11. Liput alk. 12 € + mahd. toim.kulut Korjaamolta ja Tiketistä.