Apple havittelee suoratoistopalvelu Beats Musicia

Apple on Financial Timesin mukaan ostamassa Beats Electronics -yhtiötä, joka on tunnettu kuulokkeista ja viimeisimpänä Spotifyn kaltaisesta suoratoistopalvelu Beats Musicista. Beats Electronicsin ovat perustaneet Interscope Recordsin perustajana tunnettu Jimmy Iovine ja hip hop -suuruus Dr. Dre. Kauppahinnaksi arvioidaan 3,2 miljardia dollaria.

Spekulaatiot ovat keskittyneet lähinnä siihen, että Apple hankkii kaupassa itselleen suoratoistopalvelun vaikka yhtiön kuulokkeet toki ovat olleet jo pitkään Apple-kauppojen valikoimassa. Beats Music on tällä hetkellä saatavilla vain Yhdysvalloissa, jossa se käynnistyi tämän vuoden alussa. Beats sai kehitysvaiheessa erityistä huomiota mediasssa, kun yhtiö palkkasi Nine Inch Nailsistä tutun Trent Reznorin Chief Creative Officer -tittelillä kehittämään palvelua.

Beatsin kerrottiin olevan reilumpi vaihtoehto artisteille, rivien välistä siis voisi ainakin jollain tasolla päätellä, että se maksaisi bändeille parempaa korvausta kuin Spority. Saa nähdä miten Applen mahdollinen mukaantulo vaikuttaa tuohon periaatteeseen.

Jos/kun Apple saa ostettua Beatsin, niin Spotify saa siitä varmasti merkittävän kilpailijan. Applella kun on valmiina jo melkoinen laitekanta valmiiksi levitettynä ympäri maailman. Kauppahintaa voi toki pitää melko korkeana, syksyllä samaisen yhtiön arvo edellisen sijoituksen perusteella asettui noin miljardiin dollariin. Luulisi, että tuolla kolmella miljardilla olisi itsekin saanut rakennettua suoratoistopalvelun? Toisaalta saa yhtiö kaupassa itselleen myös streamauspalveluihin liittyviä patentteja ja myös muutaman sadan miljoonan dollarin liikevaihtoa takovan kuulokeyksikön.