Anna Eriksson Femmagaalan kunniavieraaksi

Kymmenettä kertaa järjestettävä Femmagaala järjestetään ensi vuonna Helsingin Virgin Oilissa 16. päivä helmikuuta. Tämän vuoden Femmagaala on omistettu tapahtuman pitkäaikaisen henkisen ja fyysisen suojelijan, Tavastian edesmenneen poken, eli Poklan muistolle.

Femmagaalan arvoisa työryhmä onkin päättänyt kutsua kymmenenteen gaalaan Anna ”Mätä instituutio” Erikssonin kunniavieraaksi avautumisestaan Musiikkituottajat ry:n kruununkiveen liittyvän kommentointinsa johdosta. Kutsu on jo lähetetty Erikssonille ja niin myös Femmagaalan tuomaristolle, joka kokoontuu ensi viikolla ”keksimään” ensi vuoden kategorioita ja keskustelemaan tämän vuoden saavutuksista ja flopeista.

Alun perin Emma Gaalan varjoon rakennettu Femmagaala on vuosien varrella palkinnut orkestereita ja artisteja teemalla ”Vaikka artisti ei myykään kybällä, voidaan se silti palkita Femmalla” ja pystejä onkin hakenut takan reunallensa ennen varsinaista läpilyöntiään koko kansan tietoisuuteen mm. Jukka Poika, Disco Ensemble, Von hertzen Brothers, Pertti Kurikan Nimipäivät ja Asa. Myös tapahtumia ja ilmiöitä on vuosien varrella palkittu monia kuten mm. Flow ja Monsp Records, niiden oltua vasta marginaali-ilmiöitä. Myös Femmagaalasta itsestään on ajan myötä kasvanut ilmiö.