Amerikkalaiset Cough ja Witch Mountain ensi kertaa Suomeen

Amerikkalaiset Cough ja Witch Mountain saapuvat huhtikuussa ensimmäistä kertaa Suomeen. Perinteistä doomia ja pirullisen kuuloista sludgea arkaaniseen varhaismetalliin yhdistelevä Cough on pikku hiljaa hivuttautunut yhdeksi genren ykkösnimistä. Yhtyeen viimeisin albumi, vuonna 2010 julkaistu Ritual Abuse, on loistava osoitus siitä mihin yhtye pystyy: viiden biisin levy massiivista ja ahdistavaa psykedeelistä doomia on taannut yhtyeelle paikan alan miesten ykkösdivisionassa ja pitänyt sen tien päällä lähestulkoon kolme vuotta putkeen.

[youtube lzMBnMqyEWw]

Yhdysvaltojen länsirannikolta kotoisin oleva Witch Mountain on kulkenut urallaan kiertuekumppaniaankin pidemmän matkan. Vuonna 1997 perustettu perinteistä doom metallia soittava yhtye sai varsinaisesti vauhtia uralleen vasta vuonna 2009, jolloin nykyinen laulajatar Uta Plotkin liittyi bändiin. Vuonna 2011 ilmestyneet South of Salem –albumin painava doom metal sai Profound Lore -levy-yhtiön kiinnostumaan yhtyeestä ja viime vuonna ilmestynyt levy Cauldrion of the Wild nosti hetkessä Witch Mountainin alan musiikkimedian ja metalliyleisön tietoisuuteen. Muiden muassa Electric Wizardin Jus Obornin, Pitchfork-nettisivuston sekä Spin-lehden ylistämä yhtye on tuoreimman levynsä tiimoilta kiertänyt aktiivisesti kotimaassaan ja nyt on ensimmäisen Euroopan kiertueen vuoro.

[youtube _4vaKsdvUsw]

Cough ja Witch Mountain soittavat maassamme kolmen keikan rundin, joka alkaa torstaina 11.4.2013 Oulun Nuclear Nightclubilta jatkuen perjantaiksi 12.4. Turun Klubille. Yhtyeiden Suomen kiertueen viimeinen etappi on lauantaina 13.4. Helsinki ja paikkana on tuolloin Studio Paksu. Ennakkoliput Turun ja Helsingin keikoille tulevat myyntiin 15.1.2013. Kiertueen järjestävät yhteistyössä Blow Up That Gramophone sekä Imperiumi.net –verkkomedia.

KEIKAT
11.4.2013 Oulu, Nuclear Nightclub
12.4.2013 Turku, Klubi (Ilta), 12/14€, Ennakko: Tiketti
13.4.2013 Helsinki, Studioravintola Paksu, 15/20€, Ennakko: Tiketti


Posted

in

, ,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.