Amerikan hattiwatti ja tsekkiläinen ylläripylläri toukokuussa Suomeen

Legendaarisen kalifornialaisen Minutemen-yhtyeen basisti ja nykyään The Stoogesin keikkailevaan kokoonpanoon kuuluva Mike Watt saapuu kokemaan Suomen kevään. Mike Watt & The Missingmen ja tsekkiläinen Uz Jsme Doma liikkuvat Turusta Tampereen kautta Helsinkiin 14.-16. toukokuuta.

Minutemenin alkuperäisjäsen Mike Watt rikasti punk-kulttuuria tuomalla kapinasäveliin vaikutteita jazzin vapaimmista tuulista. Minutemenin jälkeen Firehose-yhtyeessä vaikuttanut Watt on edelleen aktiivinen ja arvostettu muusikko. The Stoogesin paluukokoonpanoon vuonna 2003 rekrytoitu soittaja pitää yllä punkin, funkin ja vapaan jazzin synteesiä The Missingmen -yhtyeensä kanssa.

Kiertueen toinen bändi on Tsekkoslovakiassa vuonna 1985 perustettu progressiivista, vaihtoehtoista rockia työstävä Uz Jsme Doma. Kommunistien valtakaudella “lainsuojaton” yhtye esiintyi uransa alkuvuosina salaisissa konserteissa, mutta Samettivallankumous vuoden 1989 lopulla toi Uz Jsme Domallekin vapauden esittää materiaaliaan kaikkialla ja kaikille. Kolmekymmentä vuotta perustamisensa jälkeen tsekkiviisikko on julkaissut seitsemän studioalbumia, joita on vertailtu mm. Frank Zappan ja The Residentsin tuotantoon.

KEIKAT
to 14.5.2015 Klubi, Turku (15/12 e)
pe 15.5.2015 Klubi, Tampere (16/14 e)
la 16.5.2015 Bar Loose, Helsinki (16/14 e)

Liput ennakkomyynnissä Tiketissä alkaen ke 18.3.2015