All Around -kuvaaja Jyrki Kallio

BÄNDIVIDEOITA ROPPAKAUPALLA

Vuodesta 2008 lähtien tamperelainen kuvaaja Jyrki Kallio on työskennellyt itsenäisenä yrittäjänä. Kuvaamisista musiikin osuus on noin 80-85%. Kaikki alkoi 1970-80-luvun vaihteessa harrastuspohjalta. Vanhat valokuvan mestarit W. Eugene Smith ja Henri Cartier-Bresson olivat merkittäviä innoittajia.

– Voitin Aamulehden Ötökkä-kuvakisan. Samana syksynä kohtasin Tampereen Klubilla Eddie Kirklandin. Wentus Blues Bandin konsertin yhteydessä Aarno Rissanen ja Ari “Nevski” Nevalainen promosivat talviunesta herätettyä Pirkanmaan bluesyhdistys Blueslovers ry:tä. Pian tämän illan aikana minut nimitettiin yhdistyksen kuvaajaksi, Jyrki Kallio muistelee.

Tästä alkoi ammattimainen toiminta. Kallio kirjoitti myös ensimmäisen keikkabloginsa, joita tähän mennessä on kertynyt 659 kpl.

ESIINTYJÄ JA YLEISÖ

Vuodesta 2010 Jyrki Kallio on ollut tuttu näky klubeilla ja konserttisaleilla, kun tulee tarvetta livekeikan taltioimiseen videoformaatille.

YouTube-kanavalla on yli 1200 kappaletta Kallion kuvaamia bändivideoita. Näistä esimerkkeinä muun muassa Dave Lindholm, Pauli Hanhiniemi, M.A. Numminen, Honey B. & T-Bones, Maarit ja Sami Hurmerinta, Pepe Ahlqvist & Harp, Ina Forsman ja Helge Tallqvist Band, Tomi Leino Trio, Marko Haavisto ja Tuula Amberla.

Jyrki Kallio (59) visioi työtään.

– Kuvaaja työskentelee esiintyjän ja yleisön välissä. Molempien huomioiminen on tärkeää. Pyrin tilaustöissäni selvittämään tilaajan toivomukset ja noudattamaan niitä mahdollisuuksien mukaan. Pyrin teknisesti ja taiteellisesti mahdollisimman oikeaoppiseen tulokseen, Kallio sanoo.

MONIPUOLISTA MUSAA

Jyrki Kallio innostui musiikista siinä määrin, että aloitti nuorena pianonsoiton. Varhaisessa vaiheessa soittotunnit vaihtuivat levyjen kuunteluun. Diggailun kohteita ovat olleet menneet tai tulevat keikat, joissa myös oma taiteellinen kädenjälki näkyy.

– 70-80-luvun suosikit, Metallica, Black Oak Arkansas, Glory Daze Soundtrack, Eri Satie, Jussi Björling ja Mississippi Fred McDowellia, Jyrki Kallio kertoilee musiikinkuuntelustaan.

Eric Bibb

Eric Bibb

The Paladins

The Paladins

Valtteri Pöyhönen

Valtteri Pöyhönen

Iggy Pop

Iggy Pop