Alice In Chainsin uuden kokoonpanon vaikea kakkosalbumi julkaistaan 2013

Seattlen grunge-ikoni Alice In Chains on saanut päätökseen tulevan albuminsa nauhoitukset. Kitaristi-laulaja Jerry Cantrell avautuu Guitar Player -lehden haastattelussa vitsaillen, että he tulevat kohtaamaan seuraavan levynsä kohdalla “sophomore jinxin” – toisen albumin tekemisen ja luomisen vaikeuden, epäonnistumisen pelon ja paineet jo toistamiseen uransa aikana. Tuleva, toistaiseksi nimeämätön albumi julkaistaan toistaiseksi määrittelemättömänä ajankohtana vuonna 2013.

Alice In Chainsin tuleva, viides studioalbumi on siis järjestyksessään toinen, minkä yhtye tekee paluunsa jälkeen sitten 1990-luvun klassikkotuotostensa ja laulaja Layne Staleyn heroiini- ja kokaiiniyliannostukseen menehtymisen vuonna 2002. Uuden vokalisti/kitaristin, William DuVallin kanssa työstetty, tummasävyinen, erittäin herkkä mutta samalla lyijyn raskas “surutyöalbumi” Staleyn muistolle, Black Gives Way to Blue (2010) onkin täysin kiistatta yksi yhtyeen vahvimmista albumikokonaisuuksista, minkä myötä diggareiden odotukset tulevaa kiekkoa kohtaan yhtye itse on hilannut todella korkealle.

Kaikesta päätellen Cantrell on selvästikin tyytyväinen tulevaan A.I.C.-albumiin. Porin Sonispheressa 2010 esiintynyt, uudistunut A.I.C. olikin sen verran samettisen rautaisessa livekunnossa, että laatua sopii todellakin odottaa niin tulevalta albumilta kuin yhtyeen liveaktiltakin. Tulevan Alice In Chains-levyn tuottajana on toiminut yhtyeen luottomies, Black Gives Way To Blue –albumin sekä lisäksi mm. Deftonesia  ja Foo Fightersia tuottanut Nick  Raskulinecz.

[spotify uri=”spotify:album:2vkLky2qG0rziUk0eOsIZ9″]