Afropop-ryhmä FOKN Bois saapuu Suomeen

Oireklubi ja Afro Sunday -klubitapahtumat sekä Bassoradion radio-ohjelma Music People tuovat Länsi-Afrikan suosituimman ja kohutuimman Afropop-ryhmän FOKN Boisin ensimmäistä kertaa Suomeen esiintymään.

Wanlov The Kubolorin ja M3nsan muodostaman bändinimen FOKN-lyhenne tulee sanoista Foes Of Kwame Nkruma (suom, Kwame Nkruman viholliset) ja heidät on palkittu GUBA- ja 4SYTE-palkinnoilla. FOKN Bois on tehnyt maailman ensimmäisen pidgin-englanniksi puhutun Coz Ov Moni -musikaalin ja duo herättää tarkoituksellisesti kiistanalaista huomiota mediassa vitsailemalla länsimaisen ja afrikkalaisen kulttuurien eroilla sekä rikkomalla näihin liittyviä tabuaiheita.

[youtube R_YsQK2Yo3c]

Esimerkkeinä näistä duo ilmoittaa tekevänsä gospel porn christian rap -musiikkia ja heidän hittikappaleiden aiheina ovat olleet muun muassa Sexin Islamic Girls ja Thank God We Are Not Nigerians. Ghanalainen musiikki on ollut viimeisen vuoden aikana ympäri maailman kovassa nosteessa ghanalaisen Azonto-tanssivillityksen ansiosta ja tämän tahtiin päästään tanssimaan myös Helsingissä järjestettävillä keikoilla.

FOKN Bois esiintyy Kuudes Linja -ravintolan Diskotatami-klubilla torstaina 25.7. ja Mbarissa sunnuntaina 28.7.


Posted

in

,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.