Afrikka-hopin kuningas Burna Boy saapuu Jäähalliin

Afrikkalaisen hip-hopin kuningas ja tämän vuoden Parhaan maailmanmusiikin -kategorian Grammy-ehdokas, nigerialaissyntyinen Burna Boy, saapuu konsertoimaan Suomeen helmikuussa. Tämän Afrikan Jättiläiseksi kutsutun artistin konsertti nähdään Helsingin Jäähallissa torstaina 13. helmikuuta. Konsertin liput maksavat alkaen 49 euroa, ja ne ovat jo myynnissä Tiketissä sekä artistin kotisivuilla ja tapahtuman Facebook-sivuilla.

Nigerialainen Burna Boy, oikealta nimeltään Damini Ogulu, nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 2012 kappaleellaan Like to Party. Sittemmin hän on tullut tunnetuksi megahiteistään On The Low, Gbona ja Ye. Tämä afrikkalaisten rytmien kuningas on saanut monia merkittäviä tunnustuksia, kuten Best International Act -palkinnon BET Awards 2019 -gaalassa. Lisäksi hän on muun muassa voittanut Soundcity MVP Awardseissa vuonna 2018 kategoriat: African Artist of the Year, Best Male MVP, Song of the Year ja Listener’s Choice of the Year.

Burna Boyn monipuolista osaamista ja hänen musiikkinsa vaihtelevia rytmejä on usein verrattu legendaariseen Fela Kutiin. Burna Boy on työskennellyt lukuisten kansainvälisten artistien kanssa, joihin lukeutuvat mm. Ed Sheeran, Stormzy, WizKid, Major Lazor, J Hus, Lilly Allen, Sarkodie ja Dbanj.

Burna Boy on julkaissut neljä studioalbumia, joista viimeisin, African Giant, ilmestyi viime kesänä. Hän kuvailee omaa musiikkiaan fuusioafroksi, jossa yhdistyvät niin afrobeat, reggae kuin rap.