Adams tarjoaa kevätkattauksessaan useita koneartistien ensivisiittejä Suomeen

Helsingin Erottajalla sijaitsevan Adamsin kevään ohjelmaan sisältyy useita ajankohtaisten tanssimusiikkiartistien Suomen-debyyttejä. Maailman maineikkaimpiin tekno-dj:hin lukeutuvan Magdan uuden Cornerbred-projektin esiintyminen perjantaina 26. huhtikuuta on samalla ensimmäinen laatuaan koko maailmassa. Ensimmäistä kertaa Helsingissä esiintyvät myös Deniz Kurtel, Recondite ja Lando Kal.

Cornerbred on Detroitista kotoisin olevan Magdan ja kuvataiteilija Daniela Huertan alias Baby Vulturen yhteisprojekti, jota on kuvailtu eklektiseksi tutkimusmatkaksi elektronisen musiikin genreihin. Magda tuli tunnetuksi perustavanlaatuisena osana Richie Hawtinin Minus-levymerkkiä ennen oman Items & Things -yhtiönsä perustamista. Debyyttialbumillaan From The Fallen Page hän sekoitti tanssimusiikin, funkin ja italialaisen kauhuelokuvamusiikin elementtejä. Cornerbredin miksaukset puolestaan edustavat Magdan uralla uutta askelta kohti funkin, punkin, electronican ja teknon fuusiota – uudenlaista äänimaailmaa, jonka kanssa hänen voi myös kuulla flirttailevan klubiseteissään. Aktiivisen kiertämisen ohella hän pitää residenssiä Richie Hawtinin Enter-klubilla Ibizalla.

Kiinnostaviin naisartisteihin kuuluu myös turkkilainen, New Yorkissa ja Berliinissä vaikuttanut Deniz Kurtel, joka soittaa live-keikan perjantaina 5. huhtikuuuta. Tähän mennessä Kurtel on tehnyt kaksi täyspitkää albumia, joista varsinkin Crosstown Rebels -levymerkin julkaisemaa debyyttiä on ylistetty. Wolf + Lamb -yhtiölle tehty kakkosalbumi The Way We Live taas koostuu yhteistöistä tämän hetken kysytyimpien deep house -artistien kanssa. Audiovisuaalisena taitelijana työskentelevä Kurtel tunnetaan myös LED-valoja ja peilejä yhdistelevistä interaktiivisista teoksistaan.

Niin ikään livenä esiintyvän berliiniläisen Reconditen (12.4.) viimevuotinen On Acid -debyyttialbumi päätyi arvovaltaisen Resident Advisor -sivuston parhaimpien albumien listalle sijalle 14. Klubimusiikin ja tunnelmallisen ambientin elementtejä saumattomasti sekoittavan artistin tuotoksia ovat julkaisseet Dystopian- ja Hotflush-levymerkit.

Housen perinnettä ja brittiläisen bassomusiikin futuristisia sävyjä yhdistelevästä katalogista tutulle Hotflushille levyttää myös perjantain 19.4. vieras Lando Kal. Sekä sooloartistina että Lazer Sword -kokoonpanon jäsenenä tunnettu, alun perin San Franciscosta lähtöisin oleva tuottaja yhdistää Adamsissa dj-työskentelyynsä legendaarisen TR-909 -rumpukoneen rytmejä. Hotflushin ohella Lando Kalin diskografiasta löytyy julkaisuja ja remixejä Rush Hourin, Turbon ja Monkeytownin kaltaisille keskeisimmille klubimusiikin labeleille.

Adamsin huhtikuu huipentuu vappuaaton diskokarnevaaleihin tiistaina 30.4. Paikalle saapuvat suomalaisen klubiyleisön suosikit Daniel Wang ja Lee Douglas. Balihu-levymerkin perustanutta Daniel Wangia voidaan helposti pitää yhtenä 2000-luvun modernin diskon esi-isistä. Parhaillaan yli 20 vuoden takaiset levytykset pysyvät edelleen housea ja diskoa yhdistelevien tiskijukkien vakiorotaatiossa. Energisistä ja vilpittömän viihdyttävistä dj-seteistään tunnetun Wangin tavoin vappuaaton toinen ulkomaalaisvieras Lee Douglas on tullut tutuksi New Yorkin värikkään musiikkiskenen aktiivijäsenenä. The Stallions- ja TBD-projekteissa vaikuttavan Douglasin kehuttuja levytyksiä ovat julkaisseet muiden muassa yhdysvaltalaisyhtiöt DFA, ESP Institute sekä L.I.E.S.

ADAMS HUHTIKUU 2013

Pe 5.4. Deniz Kurtel (live) (Crosstown Rebels, Berlin), Risto Gatto, Toni Halo, Herra Herkules. 9 e
La 6.4. Trevor Deep Jr, Fiona Timantti. 7 e
Pe 12.4. Recondite (live) (Dystopian, Berlin), Juho Kusti, Emma Valtonen, Harvest. 8 e
La 13.4. Roberto Rodriguez, Tuomas Tofferi. 7 e
Pe 19.4. Lando Kal (Hotflush, Berlin), Juuso Malin (Femme En Fourrure), Tommi Partynen. 8 e
La 20.4. Sami Suova, Teemu Fiilin. 7 e
Pe 26.4. Cornerbred (Magda & Baby Vulture), Niko Likainen, Kristiina Männikkö, Alec Kyle Sibbald, Tero Männikkö. 12 e; ovelta 14 e
La 27.4. Jori Hulkkonen. 7 e
Ti 30.4. Adams May Day. Daniel Wang (Balihu), Lee Douglas (The Stallions/TBD), Fummer, Janne X. 9 e

Narikkamaksu 3 e

Liput ennakkooon Tiketin myyntipisteistä. Ennakkolippujen hintaan lisätään Tiketin palvelumaksu ja mahdolliset toimituskulut. Ohjelma klo 22-04. Vapaa pääsy klo 23 asti, ellei toisin mainita. Ennakoliput myy Tiketti.