A.W. Yrjänää vähän kismittää tyhmät kysymykset

 

Miksi artistit itkevät piratismin takia menetetyistä levytuotoista, keikkaliksojen vähyydestä jne? Okei, cd-levyjä varmaan myydään kappaleina vähemmän kuin ennen, mutta tilalle on tullut itunesit ym. ja sitä kautta rahaa tulee varmasti aikaisempaa enemmän. Spotifykin maksaa runsaita korvauksia jokaisesta kuuntelusta. Tosiasiassa artistit tienaavat tänä päivänä enemmän kuin koskaan.

Tällaista utelee eräs henkilö CMX:n Kysy-palstalla ja A.W. Yrjänä vastaa hieman tuohtuneen oloisesti, toki faktoihin mielipiteensä perustaen. Yrjänän näkemys on pitkälti sitä mistä kaikki artistit nykypäivänä valittavat ja onneksi nykyään osa lyö faktojakin pöytään kuten Yrjänäkin tässä postauksessa.

CMX:n edellisestä Iäti-levystä esimerkiksi rojalteja alkoi tippua käytännössä 10 000 myydyn levyn jälkeen ja kun vuosimyynti oli 10 800 niin ei ole vaikeaa laskea, ettei mistään megasummista voi olla kyse. Itseasiassa Yrjänä paljastaa senkin summan eli noin 3 000 euroa. Spotify-palkkioihinkin Yrjänä viittaa Linnunrata-sinkun kuunteluissa – 400 000 kuuntelukertaa palautti bändille 50 euroa.

Lue koko Yrjänän koko vastaus täältä. Aika paljon muitakin vastauksia muuten lisätty eilen CMX:n Kysy-palstalle.